Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ). Пътните настилки са сухи, на места мокри и заснежени, а по високите и усойни места частично заледени.

Сняг вали в района на Бургас, Смолян, Враца, прохода Петрохан, високите места на Родопите, в области София, Стара Загора, Габрово, Монтана, Ловеч и Перник.

Пътната настилка на автомагистралите „Тракия", „Хемус" и „Марица" е мокра, опасност от заледявания има на мостовете и виадуктите на автомагистралите.
Поради мъгла е намалена видимостта до 100 метра на прохода Петрохан и в района на Белоградчик.

Затворени са проходите Твърдица - Елена, Етрополе - Златица и Върбишки, както и Дюлински проход за товарни автомобили. Вече е затворен и проходът Троян - Кърнаре.
Въведени са следните ограничения за движение на МПС: всички автомобили да са с вериги, а товарните да са без ремаркета и полуремаркета през проходите Петрохан, Превала, Пампорово, Рожен, Печинско и по пътя Белово - Юндола и в цялата Велинградска община.

Товарните автомобили да са с вериги и по пътя Пещера - Батак - Доспат. Товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета през прохода
Вратник и по пътя Сърница - Батак - Доспат, Девин - Михалково, Сливен - Ичера и в района на област Смолян.

Забранено е преминаването на товарни автомобили по пътя Смоличане - Пелатиково и Друмево - Радко Димитриево. Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през проходите Шипка, Вратник и Петрохан и по пътя Костенец - Самоков и над 20 тона - през Айтоски проход.