Пътищата в страната са проходими при зимни условия. Пътните настилки в голямата си част са сухи, а на усойните места - мокри. Има заледени и заснежени участъци, които се почистват и обработват.

Въведени са следните ограничения: всички автомобили да са с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета през прохода Петрохан; товарните автомобили да са с вериги, без ремаркета и полуремаркета по пътя Велинград - Юндола, Белово-Юндола, Велинград-Сърница, Ракитово - Циг Овчарк, Пещера - Доспат и Батак - Доспат; товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета през прохода Превала и по пътя Сливен - Стара река.

Затворени са проходите Твърдица - Елена, Етрополе - Златица, Троян - Кърнаре и Върбишки, както и пътя Шипка - Бузлуджа, Шипково - Рибарица, Летница - Горско сливово и Етрополе - Тетевен в участъка Ямна - Черни вит.

Продължават ремонтните работи на автомагистрала "Хемус" от 30 до 33 километър в лявата тръба на тунела "Топли дол", по пътя Русе - Разград, Русе - Бяла, Ябълково - Конюво, Перник - София, между пътен възел Хумни дол и пътен възел Даскалово, Роман - Златна Панега, Бистрица - Железница, Самоков - София, между Долни Окол и Пасарел, на пътя Лом - Белоградчик при село Дреновец и участъци от Околовръстния път на София.

От Съюза на българските автомобилисти напомнят, че всички МПС трябва да се движат с включени къси светлини и през светлата част на денонощието и Ви съветват да не шофирате след употреба на алкохол и се съобразявате с пътните и атмосферни условия!