Около 7.50 часа тази сутрин пътнически автобус се е ударил в лека кола в района на 16 километър от АМ "Хемус". Инцидентът е станал в платното за движение в посока Варна.

При инцидента няма пострадали. Всичките пътници на автобуса са били претоварени на друг автобус.

Малко по-рано, около 7.30 часа, само на 200 метра от този инцидент, тежкотоварен автомобил е аварирал в скоростната лента на магистралата, отново в посока Варна. ТИР-ът се е наклонил върху разделителната мантинела на магистралата. И при този пътен инцидент няма пострадали.

Движението в района е било временно затруднено, защото товарът от ТИР-а се е разпилял в скоростната и основната лента на движение. Преминаването е било пренасочено само в аварийната лента. Предстои камионът да бъде отстранен от платното.

130 снегорина чистят пътищата в девет области

130 снегорина чистят пътищата в девет области

Ограничено движението на камионите над 12 т през Троянския проход

Заради пътнотранспортно произшествие е затруднено преминаването и по пътя I-1 Ботевград - София. В участъка Чурек - яз. Бебреш движението се осъществява двупосочно в едната лента за движение. На мястото е аварирал ТИР.

Агенция "Пътна инфраструктура" апелира водачите да шофират с повишено внимание и съобразена скорост в района на произшествията.

Припомняме, за почти цялата страна днес са обявени код жълто и код оранжево за интензивни валежи от дъжд и сняг. Предупреждението не е в сила само за областите Добрич и Силистра.

Снимка 325830

Източник: НИМХ - БАН

Количествата на валежа ще са 20-35 л/кв.м., а в повечето райони ще се образува снежна покривка с дебелина от 5 до 20 см. Максималните температури ще са между 1 и 3 градуса в Западна и 7 и 13 градуса в Източна България.

Цялата страна в оранжево и жълто заради валежи и силен вятър

Цялата страна в оранжево и жълто заради валежи и силен вятър

Седмицата започва с рязко застудяване