Успешно премина евакуацията на всички пътници от катастрофиралия тази нощ автобус на пътя Русе-Велико Търново, съобщават от пресцентъра на Министерството на транспорта.

Това е станало факт след незабавно създадената организация от вицепремиера и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев.

От Главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация" и Държавно предприятие "Ръководство на въздушното движение" са оказали пълно съдействие на румънските си колеги за осъществяването на необходимия брой полети при извозването на пострадалите.

Съгласуван и одобрен е бил летателен план за пет румънски хеликоптера.

Заместник-министърът на транспорта и съобщенията Николай Найденов е бил на мястото на инцидента, за да контролира действията на служителите от ИА "Автомобилна администрация" и за да гарантира, че ще бъде указано пълно съдействие на разследващите органи.

ахографът и към настоящия момент не е намерен. Нашите служители продължават да го търсят с цел изясняване на обстоятелствата", съобщи транспортният зам.-министър Найденов. Според получена информация от румънска страна фирмата и автобусът, извършващи превоз, притежават лиценз.

Катастрофиралият тази нощ автобус се е движел по маршрута Истанбул-Букурещ. Управляван е от двама шофьора, а пътниците са румънски и турски граждани. При тежкия пътно-транспортен инцидент са загинали четирима души.

Следствените действия стартираха след първоначално направени огледи на мястото на катастрофата.