В началото на годината имаше сериозен спад в закупения брой винетки. През първите почивни дни през март бе първият пик на закупуване. Интересното към днешна дата е, че ако сравним с предишни години, имаме увеличение на броя купени винетки и то със 100 000 броя. Благодарение на това още към юни месец ние реализираме повече от 60 млн. лв. допълнителни средства.
Това разкри регионалният министър Лиляна Павлова в сутрешния блок на Нова телевизия. 

Проблеми заради ремонти и вървящите с тях "тапи" няма да има по магистрала „Тракия” през лятото, увери министърът. Само на едно място ще има ремонт – при моста над река Стряма при Пловдив. Той обаче нямало да затрудни движението. 

Не такава обаче е ситуацията по АМ „Хемус”, тъй като там има аварийни ремонтни дейности – на 41-и км, ремонти в едната тръба на тунелите „Витиня” и „Ечемишка” и на големия виадукт на „Елешница”. Движението ще бъде двупосочно в едната тръба на тунелите или съответно в едното платно на другите две места. Ремонтите ще бъдат до края на годината.

По думите на Павлова, много тежко е състоянието на пътищата в Разградско. Там също ще има ремонти.

Ремонтни дейности ще има и на север от Бургас. Ще се ремонтира участъкът Поморие-Ахелой. До края на юни трябва да бъде пуснат търгът за избор на изпълнител на обхода на Ахелой, който е най-тежкият участък.

С пари от ефрофондовете приоритетно ще се ремонтират пътища в Северна България.