Бургазлийка четири месеца живее със срутена стена на дома си заради паднала стена. Къщата е в центъра на Бургас. Срутването е след започнат строеж в близост до дома на възрастната собственичка на пострадалата сграда, съобщи БНР.

Милка Петрова от 4 месеца живее без кухня, но сред строителни отломки. Има опасност за собствения й дом. Къщата, в която живее, е построена преди точно 50 години.

Строеж срути улица във Варна

Строеж срути улица във Варна

Хората останали без ток и вода

Жената разказва, че както е била в дома си изведнъж е чула стряскащ звук. Когато отворила вратата към кухнята, видяла паднала върху готварската й печка стена. "Аз вече съм на улицата. Април, май, юни, юли", разказа Петрова. Тя звъняла на съседа, причинил срутването, но той и до днес не вдига телефона.

Наводнението в Дупница срути улица

Наводнението в Дупница срути улица

Община и ВиК дружество си подхвърлят отговорността за унищожената инфраструктура

"Обещаваше, че ще го направи (изграждането на стената - б.р.), но до сега не го е направил. А като дойде септември месец", пита пострадалата.

След като стената липсва от кухнята, жената има пряка видимост, за да надзирава строежа на сградата на бъдещите ѝ съседи, която е на 20 см от дома ѝ. Строителите са възстановили пострадалата готварска печка, но на практика, жената не може да използва срутената стая като кухня.

"Не готвя. Въпреки, че не трябва, заради диабета, да ям суха храна, аз съм повечето на сухи храни. Това е подигравка с възрастни пенсионери - не ни смятат за хора", каза жената. Тя се страхува от вандалски набези, защото всеки може да влезе в дома й през съборената стена.

Стена се срути и уби жена

Стена се срути и уби жена

Инцидентът е станал край Сандански

Милка Петрова е подала няколко жалби в община Бургас. Първата е от април, но без резултат. В края на юли следва втора жалба, но до август е видно, че няма резултати и от нея.