Граждани организираха зловещ протест в Перник - те оставиха труповете на отровени кучена пред сградата на общината в знак на това, че е крайно време местната власт да предприеме адекватни действия срещу масовото отравяне на кучета в града.

Според протестиращите злонамерените хора крият отровата в храна. После те разпръсквали отровената храна по целия град. По този начин се изтребвали стотици кучета - както бездомни, така и домашни.

Припомняме, вчера стана ясно, че в Перник са открити около 20 трупа на отровени кучета. Те били на улица "Вардар" и в квартал "Дараците". Кучетата са отведени за аутопсия от органите на реда. По случите са образувани досъдебни производства.

Разследват смъртта на 19 кучета в Перник

Разследват смъртта на 19 кучета в Перник

Никой не прибира труповете им, алармират жители

Според гражданите има и друг много притеснителен момент - част от отровените храни, както и труповете на отровените кучета, често се срещали и до детски площадки, игрища и градинки, което буквално скандализира обществото. Местните жители са категорични, че общината не обръща внимание на този проблем. Поради това те организирали и днешния зловещ протест.

"Трябва да се случи нещо крайно, за да се види ефектът", каза един от протестиращите граждани. Според него отровените кучета са над 60, като продължават да се откриват и още трупове.

След спонтанните протестни действия, гражданите на Перник вече са предприели действия и за организиран протест, който ще се проведе в 10 часа събота, 4 ноември. Протестни действия са организирани и в петък, 3 неомври, от 19 ч. пред сградата на общината в Перник.