Приятели, близки и роднини на Мирослава Николова организират четвърти протест под мотото "Да спрем убийствата!". Акцията е насрочена за 17.30 часа пред Съдебната палата в Перник.

Близките на Мирослава настояват за промени в Наказателния кодекс, които да гарантират налагане на сурови наказания за отнет човешки живот. Това е вик за справедливо възмездие не само за смъртта на Мирослава, но и на 11-годишния Станислав от село Лагошевци, както и на всички жертви на най-тежкото престъпление - убийство, уверяват организаторите.

Мирослава Николова изчезна на 7 ноември. До 11 януари бе в неизвестност. Тогава тя бе открита мъртва на поляна в пернишкото село Планиница. Като заподозрени  за жестокото деяние бяха задържани двама души, единият от които се самоуби.

Според една от версиите соченият за убиец на момичето - Стойчо Стоев-Чочо, който се самоуби в присъствието на полицаи, е извадил пистолета от личния си сейф. По-рано бе разпространена информацията,  че той се е самоубил в апартамента си със служебното оръжие на един от придружавалите го петима полицаи.