Пернишки жилищен блок незаконно е ползвал парно и топла вода в продължение на 5 години. Това е установено при рутинна проверка на "Топлофикация" - Перник, съобщи директорът на дружеството Любомир Спасов, цитиран от БТА.

Блокът се намира в центъра на града. Той е предаден за експлоатация през 2012 г. Сградата е присъединена към топлопреносната мрежа от друго дружество, не от "Топлофикация".

Това е причината блокът да не е воден като наш абонат, обясни Спасов. Собствениците на 12-те апартамента и търговските помещения в сградата не открили партиди и не сключили договори с "Топлофикация" за обслужване на абонатната станция и доставка на топлоенергия. През целия период обаче ползвали парно и топла вода, без да ги заплащат.

За случая е информирана полицията в Перник. Топлоподаването към сградата е прекъснато. Обитателите са заявили желание да сключат договори за доставка на топлоенергия. От "Топлофикация" искат обезщетение за времето, през което неправомерно обитателите на сградата са ползвали парно и топла вода.