Всички пешеходни пътеки край столичните училища, детски градини и ясли са в процес на освежаване. До 15 септември ще бъдат обновени всички пешеходни пътеки пред столичните училища. Това каза зам.-кметът по транспорт Кристиан Кръстев който провери поставянето на маркировка на ул."Одрин" в район "Възраждане", съобщи Столична община.

Маркировката, която се нанася на пешеходните пътеки е студен пластик 2.5 мм., който издържа до 5 години без нужда от повторно маркиране. Върху паважните настилки боята се задържа много по-кратко, затова там продължава прилагането на технологии, с които да се постигне по-дълготраен ефект.

Където е необходимо се обновяват осветлението, пътните знаци и тръбнорешетъчните парапети. През първите шест месеца на 2021 г. са осветени пешеходните пътеки в първи градски ринг, затворен между булевардите "Сливница", "Васил Левски", "Ген. Д. Скобелев" и ул. "Опълченска", както и всички пешеходни пътеки по бул. "Янко Сакъзов" и бул. "Мадрид". Те са осветени с прожектори с цел осигуряване на по-голяма безопасност за гражданите и намаляване на пътно-транспортните произшествия.