Четирима души загинаха, а трима са ранени при катастрофа на пътя Пловдив - Пазарджик, съобщават от МВР, цитирани от БТА.

Инцидентът е станал около 16 часа в участъка между селата Мало Конаре и Говедаре. По първоначални данни два леки автомобила с пловдивска регистрация са се ударили челно. 

Починали на място са двамата шофьори и двама от техните спътници. Единият водач е на 44 години от Пловдив, а другият на 64 години от първомайското село Драгойново. Другите загинали са 71-годишен мъж и 52-годишна жена.

Транспортирани в Многопрофилната болница за активно лечение-Пазарджик са две жени- на 30 и на 52 години, както и мъж на 48 години. Малко по-късно в лечебното заведение едната от пострадалите губи битката за живота си.

На място се извършва разследване за изясняване на причините в присъствието на окръжния прокурор на Пазарджик Албена Кузманова и дежурен прокурор.

От Агенция "Пътна инфраструктура" информират, че пътят I-8 Мало Конаре - Пловдив при км 198 е временно затворен. Движението на автомобили се пренасочва през III-8004 през Огняново и общински път през Хаджиево и Говедаре.

Всеки може да получи информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20.

Катастрофа в Стара Загора прати трима души в болница

Катастрофа в Стара Загора прати трима души в болница

При инцидента челно са се ударили два автомобила