Министърът на туризма Николина Ангелкова заяви, че плажът "Бургас-Север" вече е отдаден на нов наемател, който вече предприема стъпки по осигуряването на задължителните дейности като почистване, разполагането на спасителни постове, медицинско обслужване и други.

Назначавайте всичко, което мърда, призова Симеонов за Сезон 2017

Назначавайте всичко, което мърда, призова Симеонов за Сезон 2017

Облекчават режима за временна заетост на лица от трети страни

Стана ясно още, че цените на плажа ще бъдат намалени. Туристите ще заплащат по 3 лв. за чадър и 3 лв. за шезлонг, а не по 7 лв., както беше заложено първоначално.

Ангелкова припомни и че през летния сезон мобилните екипи на Министерството ще извършват постоянни проверки по Черноморието и ще действат безкомпромисно при установено нарушение на морските плажове, отдадени на концесия и под наем.

Ангелкова призова и туристи, и персонал да подават сигнали

Ангелкова призова и туристи, и персонал да подават сигнали

Повече от 360 камери ще следят за реда в Слънчев бряг

Относно нападението на шведския турист над камериерка в "Слънчев бряг" министъра на туризма посочи, че всички туристи и чужденци, които посещават курортите в България трабва да спазва законите, действащи на територия на страната. Ангелкова допълни, че няма информация след случката да се наблюдава спад на шведските туристи у нас. По думите ѝ от през 2016 г. страната ни е посетена от 38 000 шведи.

Ангелкова поиска Рагин да се оттегли от председателския пост на БХРА

Ангелкова поиска Рагин да се оттегли от председателския пост на БХРА

Всеки е длъжен да спазва законите на българската държава, когато е тук

Припомняме, камиерката загуби съзнание след като шведски я изрита в главата на тръгване от хотела. В коментар на случая, председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин изрази опасение, че ако агресорът бъде арестуван, скандинавските туристи можело да бойкотират страната ни. Самият шведски турист обяви, че не помни нищо, защото тогава бил пиян.