Около 4000 лекари и медицински сестри в област Плевен поставиха на реверите си трикольорни ленти с надпис „Не сте сами", които са израз на съпричастност с осъдените на смърт в Либия български медицински сестри и палестинският лекар.

За това съобщиха от районната колегия на БЛС. Повече от 2000 медици от университетската болница в Плевен също поставиха знака на кампанията, информира Дарик радио.

Общо над 5000 трикольорни ленти са разпространени до днес сред представителите на местната власт и жителите на Плевен, уточниха от общинската администрация.

Общинският съвет на град Бяла пък разпространи декларация във връзка със смъртните присъди срещу българските медицински сестри и палестинския лекар.

Смятаме присъдите за несправедливи и настояваме за незабавно освобождаване на сестрите и лекаря, се казва в декларацията.
В нея се настоява още, че присъдите не бива и не могат да бъдат изпълнени.
Ние като съветници сме най-близо до проблемите на хората и затова разбираме страданията на семействата на заразените деца.

Съпричастни сме, но не може в мъката на хората да се прикриват истинските причини за възникването на СПИН епидемията в Бенгази и да се измислят абсурдни присъди, посочват от общинския съвет в Бяла.