"Пловдив към София си е изпълнил ангажимента не само договорно, но и морално. Ние приехме 200 хил. т боклук. Сметището има капацитет за още 600 хил. т, от които 200 хил. са неприкосновени."

Това заяви в студиото на Би Ти Ви пловдивският кмет Славчо Атанасов.

Всеки град има своите интереси. Борисов като кмет ще ме разбере за моите действия, смята той.

Според Атанасов заводът в Шишманци трябва да стане максимално бързо, но за доизграждането му трябвали още 15 млн. лв. Не може да запълним сметището на Цалапица, трябва да имаме резервен вариант, категоричен е градоначалникът.

"Тези, които ми подариха дистанционно и ми се присмиваха, че ще съм креатура на Бойко Борисов, точно те сега са му съюзници. Както се казва - халал да са му. (...) Аз, като кмет, съм заявявал, че ще работя с всякакво мнозинство. Гражданите избраха в случая това да са ВМРО и ГЕРБ. Сега се очертава друга коалиция - ДСБ, СДС и ГЕРБ", коментира Атанасов.

Предизборният период е най-неприятният - политическите еквилибристики са вредни за управлението на един град. Опитват се чрез натиск върху кмета да го направят по-послушен, смята той.

"Срещнах се с г-н Орешарски няколко пъти. Той пое ангажимента, че Пловдив ще си получи парите. От 38 млн. сме получили само 9 млн. А от общата сума 15 млн. лв. ще отидат за завода в Шишманци", обясни Атанасов.

Ако аз исках да се карам с ГЕРБ, нямаше да давам права на областните кметове, отбеляза още той.