Пловдивските общински съветници решиха да не приемат дарените от държавата над 20 процента акции от панаира. 

Това стана след като предложението на зам.- кмета Розалин Петков бе променено заради постъпило ново предложение на Дани Каназирева от Съюз за Пловдив, прието единодушно с 40 гласа „за“. 

По този начин Пловдив не даде съгласие за придобиване на 20.63 на сто от акциите на дружеството и отказа да одобри текста на договора с Министерски съвет.

Дани Каназирева обяви, че публично-частното партньорство в Пловдив се използва, за да се отнеме имущество от града и предложи да не се дава съгласие за придобиване на акциите на Панаира, да не се подписва такъв договор, а Министерски съвет да преразгледа решението си за безвъзмездното прехвърляне на акции на Пловдив и Варна. Според нея могат да се инициират законови промени, с които да се въведе блокираща квота.

Предложението на зам.-кмета Розалин Петков беше общината да приеме акциите, въпреки по-високия дял, който е предвиден за Варна. Решението на Министерския съвет гласи, че Морската столица получава 29 на сто от капитала на Пловдивския панаир. Мажоритарен собственик остава Георги Гергов.