Новите ограничители, които разделят пешеходната зона от трамвайните релси на улица Граф Игнатиев, са два пъти по-малки от поставените първоначално по улицата и придобили слава на "перки на акули" или на надгробни паметници.

Те бяха представени на площад "Гарибалди" от главния архитект на София Здравко Здравков.

Той увери, че няма да има надвишаване на бюджета заради новите триъгълни ограничители. Дори и да има някакво надвишаване на бюджета, то няма да бъде за сметка на Столична община.

За разлика от предишните ограничители, които са били 40 см, то новите са 18 см. Затова и по думите на архитекта са далеч по-евтини, а всички детайли, които не са добре изпълнени, ще бъдат връщани на изпълнителя.

Обектът няма да бъде въведен в експлоатация и за останалата част от настилките.

Ремонтните дейности трябва да приключат изцяло през март месец догодина, но ако бъдат установени неправилно изпълнени детайли, то те ще бъдат връщани на строителя, увери главният архитект.

Здравков отново призова гражданите за малко повече търпение. Здравков е сигурен, че крайният резултат на ремонта ще бъде добър и ще си дадем сметка, че ремонтираната градска част ще промени облика на града към по-добро." Според него "Граф Игнатиев" ще заживее по коренно различен начин през 2019 г.