451 деца от социални домове и социално слаби семейства ще бъдат зарадвани с подаръци и хранителни продукти от първа необходимост в рамките на проект на областна администрация Сливен на обща стойност около 6000 лева. Това съобщи областният управител Христина Чолакова, цитирана от Дарик радио.

5400 лева ще осигури социалният фонд и 500 лева - областна администрация. Проектът е защитен пред фонд „Социално подпомагане" към Министерството на труда и социалната политика и е наречен „Дари усмивка".

Той се осъществява за трета поредна година. Целта е в навечерието на коледните и новогодишни празници да бъдат осигурени храни на пет социални дома за деца в Сливенска област.

Това са домът „Майка и дете" в Сливен, домът за деца и младежи с умствена изостаналост в Кермен, социалният дом „Св. Марина" в село Медвен, домът в новозагорското село Асеновец и Дневният център за деца и младежи с умствена изостаналост „Св. Стилиян Детепазител" в Сливен.

В тези домове пребивават общо 301 деца. Други 150 деца от социално слаби семейства от седмична детска градина „Калина" в Сливен ще получат коледни торбички.