Възстановяват ежедневните автобусни курсове от Дупница и Троян, съобщава БНР.

От днес 13-те превозвачи,които извършват превоз на пътници по договор с община Дупница ще изпълняват маршрутните си разписания от преди въвеждането на извънредното положение. Общественият автобусен транспорт се възстановява при пълно спазване на противоепидемични мерки - задължителна употреба на предпазни маски, спазване на социална дистанция, както и задължителна дезинфекция на местата за водача и за пътниците. Функциите на автогарата също се възстановяват в пълния си вид. В случай че бъдат констатирани нарушения, на нарушителите ще бъдат налагани глоби.

Държавата поема по 290 лв. от заплатите в автобусните превози - за 3 месеца

Държавата поема по 290 лв. от заплатите в автобусните превози - за 3 месеца

Влизат в сила грантовете за малките фирми...

В община Троян започва частично възстановяване на междуселищните автобуси, включително за София и областния център Ловеч. Автобусите от Троян за София ще тръгват сутрин в 6.30 часа и на обяд в 13.00 часа, а обратно от столицата - в 13.00 часа и в 17.00 часа.

За Ловеч автобуси ще има сутрин и вечер. Възстановяват се и курсовете до селата Голяма Желязна, Врабево и Ломец. Автобусите до Голяма Желязна ще пътуват сутрин и вечер, а до Врабево и Ломец ще има автобуси само сутрин. До трите села ще има и обедни автобуси, но само в четвъртък заради общинския кооперативен пазар.

Припомнями, вчера стана ясно, че държавата ще подпомогне транспортния сектор, като за 3 месеца плаща по 290 лева от заплатите на заетите в автобусните превози. Мярката ще обхване между 25 и 30 хиляди души.