Бригаден генерал Венцислав Младенов е оттеглил депозираната си оставка, като командир на Пета механизирана шипченска бригада пред министъра на отбраната Веселин Близнаков.

Това съобщи в Казанлък министър Близнаков, след като присъства на официална церемония по посрещането на бойците от Първа българка охранителна рота в Лагера Ашраф в Ирак.

Пред журналисти министърът на отбраната Веселин Близнаков уточни, че зад молбата Венцислав Младенов да остане на поста стои честта на един генерал.

Самият бригаден генерал решил, че тъй като името му се свързва със случая Наско Люцканов, той е длъжен да изчисти името си и затова остава като командир на бригадата.

Дисциплинарно уволнение заплашва подп. Наско Люцканов от пета Шипченска бригада, ако се окаже, че е взел подкуп. Безкомпромисен ще бъда, ако има и други случаи.

Министър Близнаков

Командването на Пета механизирана шипченска бригада и Генералният щаб на Българската армия не знаят къде се намира в момента подполковник Наско Люцканов.

Той е трябвало да се яви на работа вчера. Офицери от Казанлъшката бригада не са открили Люцканов нито в жилището му, нито имат информация къде е той в момента, предаде Дарик радио.

Командирът на Пета шипченска бригада, където служи Люцканов е категоричен, че ако до 72 часа Люцканов не се яви на работа в бригадата, ще уведоми писмено Военната полиция, за да започне неговото издирване.
На обвинения подполковник е отнет и допускът до бригадата.

Междувременно стана ясно, че подполковник Наско Люцканов е в дома си в квартал "Васил Левски" в Казанлък.
Той е в жилището си от вчера по обед, когато заедно със съпругата си Силвия са се прибрали от следствения арест в Пловдив.

Самата Силвия съобщи, че никой от никого не се е крил, просто на съпругът й му е прилошало на слизане от колата на Съдебна полиция в Пловдив.
На място му е била оказана медицинска помощ, след което семейството пренощувало при познати в Пловдив.

Силвия отчита като своя грешка факта, че не е уведомила своевременно за случилото се командира на бригадата.

Според нея съпругът й сега е по-добре и се възстановява. Не е ясно дали Люцканов ще се яви на работа в понеделник или ще поиска болничен лист, предвид здравословното му състояние.

Силвия Люцканова изрази притесненията си, че обвинението срещу съпругът й е за подкуп, а при извършваните обиски в дома им се търсят оръжие и наркотици.