Погасен е пожарът по билото на Стара планина на територията на България. Огънят е локализиран на територията на Сърбия. Това съобщи директорът на пожарната главен комисар Николай Николов, предаде МВР.

Той благодари на участниците в гасителните дейности за добрата организация и ефективната работа

Втори ден военни гасят пожара в Стара планина

Втори ден военни гасят пожара в Стара планина

21 военни и 3 броя техника се борят с огнената стихия

Целият пожар по билото на Стара планина, обхванал площ от около 52 кв. км на територията на България и Сърбия, е локализиран. На българска територия засегнатите площи са около 1/3 и са погасени днес на обяд

Цяла нощ пожарникари, горски и доброволци овладяваха пожара над Чипровци

Цяла нощ пожарникари, горски и доброволци овладяваха пожара над Чипровци

40 000 декара са засегнати от огъня у нас и в Сърбия

Също днес е локализиран и огънят на сръбска територия, съобщи директорът на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов в Чипровци. Той изказа благодарност на участниците в гасенето - пожарникари, спасители, служители на Българската армия, пилотите от ВВС, горски служители, доброволци, гранични полицаи. Главен комисар Николов поздрави ръководителите на операцията за добрата организация и ефективната работа.

По отношение на нанесените щети сутрешният оглед е показал, че няма тежко засегната гора на българска територия, тъй като пожарът е бил низов. Остава тревожна ситуацията в Сърбия, където времето е все още с високи температури и силно слънце.

От сръбска територия по отношение на пожара не се очакват изненади, но при подобни пожари трябва да се проявява внимание, каза комисар Николов. 

И пожарът в Стара планина е овладян

И пожарът в Стара планина е овладян

По-рано днес беше потушен и пожарът в Рила