Сериозно почерпен полицай е блъснал автомобил с чужда регистрация в района на ГКПП "Илинден".За разследването съобщават от РП-Благоевград. То се извършва по чл. 343, ал. 1, б. "а" от НК - за причиняване по непредпазливост на значителни имуществени вреди на лек автомобил.

Инцидентът е станал вчера, около 10.30 ч. сутринта. Пострадалата е гражданка на Румъния с инициали Л.Н., като тя е управлявала "Сеат". Ударена е при маневра за излизане на заден ход на автомобила на полицая.

Зад волана е бил М.Т., младши полицейски инспектор в РУ на МВР гр. Гоце Делчев. Дрегерът е отчел концентрация от 2,49 промила, а той е бил придружен до Филиала за Спешна медицинска помощ, където е дал кръв за изследване на концентрацията на алкохол в кръвта. Установено е, че превозното средство е собственост на община Хаджидимово и е използван от Областна дирекция на МВР гр. Благоевград по договор за заем за послужване.

При катастрофата няма пострадали и не са причинени телесни увреждания на водач или пътник.

От прокуратурата докладват подробно, че по делото е направен оглед на местопроизшествието, иззети са автомобил, управляван от М.Т., и записите от камерите за видеонаблюдение. Проведени са разпити на свидетели, извършено е разпознаване на извършителя на престъплението, назначена е химическа експертиза за установяване на наличие на алкохол в кръвта.

Предстои извършване на техническа и лицево-индентификационна експертизи, както и назначаване на автооценъчна експертиза на лекия автомобил, м. "Опел", управляван от М.Т. 

Извършителят на престъплението - М.Т., е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР.