Наркооранжерия е разкрита в Радомирско при спецоперация на криминалисти от Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Перник. Иззети са над 370 растения в различен стадий на развитие. Двама мъже са били задържани за срок до 24 часа, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Специализираната полицейска операция е проведена днес. В нея са се включили служители от група "Криминална полиция" към Районното управление в Радомир и сектор "Специални тактически действия" при ОДМВР в Перник. Криминалистите са извършили проверка в стопански двор в радомирското село Долна Диканя и в сградата на бивша мандра са открили четири помещения, пригодени за отглеждане на марихуана, оборудвани с лампи, климатици и вентилация.

Иззети общо над 370 растения, някои от които със съцветия, други - без, както и около 200 разсада. В други помещения на сградата са намерени употребявани лампи, празни туби от препарати и чували с торфо-почвена смес.

На място са установени двама мъже - 49-годишен столичанин и 55-годишен от Приморско. Те са задържани с полицейска заповед за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство. Предстои материалите по случая да бъдат докладвани в Районната прокуратура в Перник. Разследването продължава.

Полицията в Перник разкри наркооранжерия

Полицията в Перник разкри наркооранжерия

Задържан е 44-годишен мъж