Полицията задържа 9 души при спецакция в област Плевен вчера, съобщава МВР. Образувани са две досъдебни и седем бързи производства.

Операцията на МВР се проведе срещу престъпността и с цел опазване на обществения ред. В областта са регистрирани 11 престъпления, свързани с наркотици, стоки с незаплатен акциз, незаконно придобита дървесина, нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 67 акта за установени нарушения, както и 9 протокола по чл. 64 и чл. 65 от ЗМВР. Съставени са още 7 акта и констативни протокола от други органи.

Проверени са 398 лица и 258 моторни превозни средства. Извършени са проверки на 18 пункта за черни и цветни метали, 14 заложни къщи, 16 автоморги, автосервизи и депа, 29 питейни и увеселителни заведения, 37 търговски обекта.

Първото досъдебно производство е образувано, след като в частен имот в село Чомаковци са установени 1270 литра ракия. Жилището е обитавано от 45-годишната собственичка.

За незаконно съхранение на дървесина са образувани 3 бързи производства в село Биволаре и село Глава. За нарушенията са съставени актове по чл.213, ал.1, т.1 и т.2 от Закона за горите.

52-годишен от град Левски е засечен да управлява лек автомобил с регистрационни номера, издадени за друго МПС. Образувано е бързо производство.

На пътя между селата Загражден и Гиген полицейски служители спрели товарен автомобил, управляван от 30-годишен. В колата са открити черни и цветни метали, закупени от жители на село Милковица. Предстои установяване на произхода на предметите, които са иззети. Образувано е досъдебно производство.

При проверка на частен апартамент в Червен бряг, собственост на 40-годишен, са открити газов пистолет "Woltra combat" и три патрона, с различен калибър. Предстои да бъде назначена балистична експертиза. В жилището са установени и полиетиленов плик, съдържащ шест съцветия от суха зелена тревиста маса. По данни на мъжа съцветията са марихуана и са за лично ползване. Той е задържан за 24 часа. Образувани са две бързи производства.

Служители на Второ РУ - Плевен са образували и други две бързи производства за притежание на наркотици. Задържани са мъж и жена на 28 и 25 години.

Материалите по случаите да докладвани в Районна Прокуратура - Плевен.

Четирима задържани при спецакция срещу наркоразпространението в София и Ямбол

Четирима задържани при спецакция срещу наркоразпространението в София и Ямбол

Иззети са различни количества марихуана, амфетамин и кокаин