Една дузина православни свещеници и два пъти повече привърженици и членове на "Атака" протестираха мирно на входа на Двореца на културата и спорта във Варна пред търговския център. Те раздаваха материали, разобличаващи фондацията "Изкуството да живееш" като религиозна, информира dnesplus.bg.

Фондацията е основана от индиеца Шри Шри Рави Шанкар - известен като гуруто на антистреса. Последователите му казват, че неговата техника на дишане освобождава от стреса, зарежда с енергия, и допринася за по-добро здраве, усъвършенстване на човека и работата му в полза на обществото. Шри Шри Рави Шанкар три пъти е номиниран за Нобелова награда за мир.

Църквата, институциите, които се противопоставят на такова събитие, сигурно не са доразбрали точно какво е посланието, смята организаторът Петър Моллов.

Православната църква се противопостави на техниките на медитация, защото според духовенството с този концерт се привличат последователи към учение, чуждо на християнството.

Това е скрита религиозна пропаганда
и в крайна сметка църквата се обявява срещу това, че разни организации провеждат концерти, зад тях седят религиозни движения, заяви отец Дончо - говорител на Варненска и Великопреславска митрополия.

Самата организация, която го организира този концерт, прикрива сектантска дейност.