алкохолБързата реакция на полицаите от Пампорово спаси от измръзване и кръвозагуба препил английски турист, съобщи агенция „Фокус". Според директорът на ОДМВР-Смолян Кирил Хаджихристев, униформените са предотвратили сигурната смърт на чужденеца.

По думите му англичанинът бил много пиян и се загубил по пътя към хотела си. Мъжът бил бос и леко облечен и скоро му станало много студено. Туристът решил да се стопли в близкия трафопост, като за тази цел разбил стъклата му. В резултат чужденецът се наранил лошо, като даже засегнал артерия на ръката си.

Полицейски патрул минал в района и при проверката на разбития трафопост открил англичанина, който вече бил премръзнал. Полицаите транспортирали почерпения турист до медицинския център, където му била оказана първа помощ и превързали раните му.

След като действието на поетия алкохол попреминало, англичанинът платил щетите.

Припомняме, на 9 февруари полицаи откриха в безпомощно състояние друг пиян англичанин, този път край пътя Банско-село Баня. Първоначалната информация беше, че той е бил пребит от местни жители, но тя не беше потвърдена. Самият чужденец бил толкова премръзнал, че не бил в състояние да отрони и дума на спасителите си.

Традиционно българските курорти се посещават от английски туристи с по-скромни финансови възможности, които се забъркват във всевъзможни инциденти под влиянието на евтиния роден алкохол.