Новата организация на движението в центъра на София не е съгласувана с Пътна полиция. Това заяви пред БНР началникът на Пътната полиция към СДВР комисар Николай Крушарски.

Той посочи, че към днешна дата проектът за новата организация на движението все още не е входиран в Отдел "Пътна полиция" на столичната полиция за съгласуване.

По думи на Крушарски съгласно преходните и заключителните разпоредби на Закона за движението по пътищата Отдел "Пътна полиция" трябва да издаде писмено становище по отношение на всеки проект за организация на движението, когато се въвежда нова такава.

Иван Таков иска да спре ремонта и реорганизацията на движението на бул. "Патриарх Евтимий"

Иван Таков иска да спре ремонта и реорганизацията на движението на бул. "Патриарх Евтимий"

"Соня София" твърди, че проектът за реорганизация на движението е законосъобразен

Междувременно протестиращи срещу новата организация на движение в центъра на София блокираха движението по ул. "Фритьоф Нансен" и ограничиха в крайната дясна лента трафика на коли и тролейбуси по бул. "Патриарх Евтимий".

За поредна вечер десетки хора демонстрират на кръстовището на ул. "Фритьоф Нансен" и бул. "Патриарх Евтимий" в столицата. Те са недоволни, че местата за паркиране в района са намалели с 60%, а по бул. "Патриарх Евтимий" между улиците "Граф Игнатиев" и "Георги С. Раковски" се образуват колони от автомобили, като движението на превозните средства вече се извършва в две вместо в три ленти.

Протестът започна след 18.30 ч. и се очаква да продължи до 20.00 часа. В района има полиция.

Протестиращите твърдят, че проектът е бил извършен без никакво обществено обсъждане.

ИПБ прави одит на новата организация на движението по "Витоша" и "Патриарха"

ИПБ прави одит на новата организация на движението по "Витоша" и "Патриарха"

Проектът бил съгласуван като временна организация с типови схеми и ремонта трябвало да трае само два дни