Пожарът, който избухна вчера следобед в планината Пъстрина край Монтана, беше успешно потушен, съобщи Венцислав Райков, директор на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Монтана, цитиран от БТА.

Огнената стихия обхвана около 4000 декара от билото и склоновете на планината. В гасенето вчера участваха четири екипа на пожарната, а днес - три екипа. В момента на място остава един екип, който ще следи за нови запалвания, уточни Райков.

Изгорели са само сухи треви и храсти, като няма унищожена гора, пострадали хора или повредено имущество. Обгорените територии се намират в землищата на селата Стубел в община Монтана и Охрид в община Бойчиновци. Огънят не е достигнал до селата, а е горял само във високата част на планината на 450-550 метра надморска височина.

Кметът на Стубел Емилия Йорданова заяви, че благодарение на бързите и точни действия на пожарната огънят е бил спрян далеч от селото. Късно вечерта той се е виждал от последните къщи, но на голямо разстояние в планината.

Пожарът в Гърция отново застрашава българската територия

Пожарът в Гърция отново застрашава българската територия

От гръцка страна огънят не се гаси с хеликоптери