Над 900 машини са обработвали през нощта пътните настилки по републиканската мрежа. През деня работата на снегопочистващата техника продължава, за да се осигури проходимостта на пътищата при зимни условия.

Снеговалеж и силен вятър има в областите София, Ловеч, Плевен, Шумен, Перник, Велико Търново, Стара Загора, Търговище, Кърджали, Благоевград, Кюстендил, Русе, Враца и в районите на Благоевград, Черна Места, и проход "Предел" и проход "Ришки", Студенец, Паничково, Лъки по високите места на област Смолян, на област Сливен и на Пазарджик.

Необходимо е шофьорите да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат внимателно и със съобразена скорост. Настилките се обработват непрекъснато. Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

Поради снегонавявания и опасност от заледявания временно е ограничено движението на товарни автомобили над 12 тона с ремаркета и полуремаркета по път II-842 Юндола - Белово. Обходният маршрут е по път Белово - Варвара - Велинград - Юндола.

Забранено за МПС над 12 тона е преминаването през проходите "Петрохан", "Превала", "Котленски" и "Шипка".

Затворен за всички видове моторни превозни средства е Троянският проход.

Без ограничения е преминаването през проходите "Айтоски", "Обзорски", "Печинско", "Предел", "Републиката", "Ришки" и "Рожен". Целогодишно забранено за МПС над 3,5 тона е преминаването през "Дюлински" и "Пампорово", а на товарни автомобили над 10 тона през "Вратник" и "Твърдишки".

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, lima.api.bg, интернет страницата на АПИ - www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.