Хеликоптер с военнослужещи от 24-а авиобаза Крумово от състава на Военновъздушните сили (ВВС) се включи от 16.00 ч. днес гасенето на втори пожар в Старозагорска област - в землището на село Полски градец, Община Раднево. Екипажът на вертолета ще помага на огнеборците за потушаването на огъня чрез обливане на засегнатия район с вода от въздуха, посредством системата за пожарогасене "bambi bucket", съобщиха от Министерството на отбраната.

В област Стара Загора втори ден военнослужещите от 38-ми механизиран батальон от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада оказват помощ при потушаването на пожара в землището на село Пъстрово. Под ръководството на капитан Герасим Златинов 20 военнослужещи продължават борбата с огъня и оказват помощ на огнеборците.

В област Хасково 20 военни и 5 машини от 31-ви механизиран батальон, също от състава на 2-ра механизирана бригада, действат на 1 км североизточно от село Брягово, Община Хасково. Ръководител на групата е капитан Йонко Йонков, заместник-началник на щаба по огневата поддръжка на батальона. За момента пожарът е локализиран, като военнослужещите извършват обход по периметъра и правят просеки, за да не се допусне разпространението на огъня.

Отменят бедственото положение в Харманли, Любимец, Свиленград
Обновена

Отменят бедственото положение в Харманли, Любимец, Свиленград

Загасен е пожарът край Пътниково, Изворово-Йерусалимово и Бисер-Белица

По информация на БНТ новият пожар е на границата на областите Хасково и Стара Загора, в района на селата Полски градец, Светлина и Мъдрец. Със заповед на областния управител на Стара Загора Иван Чолаков частично бедствено положение е обявено за общините Гълъбово и Раднево.

По думите на Чолаков ситуацията е доста напрегната, като са засегнати широколистни гори. "Всички налични 8 пожарни автомобила с наличните хора от ПБЗН-Стара Загора са на терен", посочва той. Иван Чолаков информира също, че към момента няма опасност за населените места в района на пожара.