"До 12:00 ще отменя и бедственото положение за тези три общини - Харманли, Любимец, Свиленград". Това каза пред БНР областният управител на Хасково Минко Ангелов.

Потушени са два от големите пожари в Хасковско - Изворово-Йерусалимово и Бисер-Белица. Дежурни автомобили следят да няма разпалване на огнищата.

Загасен е и пожарът край Пътниково

Продължава да гори пожар край Панагюрище

Продължава да гори пожар край Панагюрище

Въведено е частично бедствено положение

Все още не е овладян огънят край Брягово, заради който беше обявено бедствено положение в община Хасково. Пожарът се е разпрострял на голяма територия - някъде около 1500 декара.

яла нощ се е работило - 11 пожарни, 40 души личен състав. Вчера пуснах искане от министъра на отбраната, за да включим днес и военно формирование плюс високопроходима техника за направа на просеки. Очакваме ги всеки момент", каза Ангелов. 

Два са критичните пожара - в Хасково и Ямбол
Обновена

Два са критичните пожара - в Хасково и Ямбол

Той призова през следващите дни да се преустанови дейността по полето

Опасност за населените места няма. Пожарът се развива между Хасковка река и пътя Хасково-Харманли. Засега пътят няма да бъде затварян. Ангелов се надява огънят да бъде потушен "до края на деня".

По информация на БНТ е локализиран пожарът край панагюрското село Елшица. Съобщението е на противопожарната служба в Пазарджик. Огнеборците обикалят целия периметър на пожара и гасят отделни локални огнища.

Пожарът гори вече четвърти ден, като едва вчера бе овладян. Следобед в района заваля и дъжд, което също помогна в борбата с огъня. По случая е образувано досъдебно производство. Тепърва ще се извършват процесуални действия под ръководството на прокуратурата.

От военното министерство информират, че бойци от Сухопътните войски помагат при гасенето на пожари в областите Стара Загора и Хасково. Тази сутрин е задействан модул от 31-и механизиран батальон в състав от 20 военнослужещи и шест броя техника, от тях - специализирани тежки машини за направа на просеки и водоноски. Военнослужещите ще действат в района на село Брягово, Община Хасково.

20 военни от модул от 38-ми механизиран батальон заедно техника гасят големия пожар в землището на с. Пъстрово, община Стара Загора.