Пожар гори в пловдивския район "Южен", съобщава БиТиВи. Огънят е възникнал до складова база на общинска фирма "Чистота".

Инцидентът е станал около 05:30 часа. По първоначална информация се е запалил навес, в който се съхранява дървен материал и отпадъци.

Три пожарни автомобила са пристигнали на място. На помощ са изпратени и служителите от общинската фирма, които с водоноски подпомагат гасенето на пожара.

Няма опасност пожара да се прехвърли върху други сгради.

Пламна оранжерия край Благоевград

Пламна оранжерия край Благоевград

Гори постройка, в която има химически препарати

По-късно от МОСВ съобщиха, че РИОСВ-Пловдив се е самосезирало от медийни публикации за пожара в базата на Общинско предприятие "Чистота" в район "Южен". Директорът на институцията незабавно е организирал проверка на място.

Измерва се качеството на въздуха от страна на Регионалната лаборатория - Пловдив към ИАОС. Поддържа се и връзка с ръководството на ПБЗН - Пловдив, както и РЗИ - Пловдив по отношение издаване на евентуални указания на населението за мерки за опазване на здравето им.

Също така се следят показателите от двете автоматични измервателни станции в града и при установени превишения РИОСВ - Пловдив ще информира своевременно гражданите.