Заради голям пожар се затваря път Е-79. Огънят е тръгнал от гара Кочериново, където са пламнали над 200 кубика дървени трупи.

Пожарът се е прехвърлил обаче в гората край път Е-79 и причинява сериозно задимяване по целия път.

Пет екипа пожарникари с водоноска от Благоевград се борят с огъня.

От АПИ съобщиха, че движението на моторни превозни средства по път І-1 София - Кулата, в района на гара Кочериново поради пожар в близост до пътя.

Трафикът в посока Кулата, както и в посока София ще се осъществява по АМ "Струма" от пътен възел "Бобошево" при км 73.

По-късно директорът на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) - Кюстендил комисар Светослав Георгиев съобщи, че пожарът е овладян, предаде БТА.

Георгиев уточни, че огънят е локализиран от всички страни, догарят запалилите се дървени трупи край мястото на пожара. Горели са сухи треви и храсти и няма данни за горели техника и автомобили.

Няма опасност за населението, продължи Светослав Георгиев и увери, че хората в дома за възрастни край гарата също са в безопасност.

Все още не са ясни причините за пожара. Предстои да бъде направено разследване за установяването им, каза още комисарят.

Към 20 часа от АПИ съобщиха, че е възстановено движението по път І-1 София - Кулата, в района на гара Кочериново. Пожарът е успешно локализиран и потушен от огнеборците.

Единадесет дни пожарите у нас не стихват

Единадесет дни пожарите у нас не стихват

1416 военнослужещи и 253 единици техника помагат в борбата с огнената стихия