От "Продължаваме Промяната" - София се обявиха против исканото от "Софийска вода" увеличение на цената на водата.

Поскъпването с над 22% или 3,60 лв. за кубик от следващия месец и близо 4 лв./кубик за следващата година е в ущърб на софиянци и цели единствено по-високи печалби за концесионера на "Софийска вода", категорични са от местната структура на ПП.

С политическата подкрепа на ГЕРБ, бившия председател на СОС Георги Георгиев и подписа на Йорданка Фандъкова, бе одобрен бизнес план на "Софийска вода", който предвижда двойно по-висока норма на възвръщаемост спрямо тази на другите големи ВиК оператори, посочват от ПП-София.

Сега решението за увеличението е в ръцете на Комисията за енергийно и водно регулиране. ПП-София очакват КЕВР да действа независимо и да наложи разумен таван на нормата на възвръщаемост, като вземе под внимание само реалните разходи и възможните инвестиции на заявителя, както и нивата на инфлация, която е отчетливо под 3%.

Групата на ПП в СОС уверява, че ще продължи да настоява и работи за прозрачност и контрол на инвестициите във ВиК инфраструктурата на столицата и за прекратяване на всички практики от миналото, когато вместо за гражданите на София са се взимали решения в полза на партийни или корпоративни интереси.

Искат поскъпване на водата в София

Искат поскъпване на водата в София

Софийска вода предлага повишаване на цената с 22,34%