Шофьорите да карат внимателно през нощта в тунел "Витиня" на АМ "Хемус", предупредиха от АПИ. От пътната агенция ще правят профилактика на вентилационната система.

В четвъртък, 20 септември, от 22 до 24 часа ще бъде ограничено движението в посока Варна в участъка от 30-ти до 35-ти км на АМ "Хемус" поради профилактика на вентилационната система в тунел "Витиня".

Профилактиката ще стане през нощта, когато трафикът е по-слаб. Пътуващите за Варна ще се насочват по обходен маршрут от пътна връзка "Витинска река" при км 30+450 на АМ "Хемус", след това ще продължават по път I-1 Ботевград - София и включването в АМ "Хемус" ще става при пътната връзка при км 35+480.

Профилактика ще има и в петък, 21 септември, от 0 до 2 часа. Тогава ще бъде ограничено движението към София. Трафикът ще бъде насочен по същия обходен маршрут. Отклоняването на движението ще става при км 35+480 на АМ "Хемус", след това ще се продължава по пътя Ботевград - София и при пътна връзка "Витинска река" при км 30+450 шофьорите ще се връщат на АМ "Хемус".

От пътната агенция съветват шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, стриктно спазвайки пътната сигнализация.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ - www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.