Да бъде изготвен регистър с данните на всички неправителствени организации, упражняващи дейност на територията на общината. В него ще бъде отбелязан предметът на дейност на всяка организация.

Това е договорено на среща в общината на заместник-кметовете Ивелина Василева и Лорис Мануелян с представители на неправителствени организации. Срещата беше опознавателна

От страна на общинската администрация беше изразено желание да се работи съвместно с неправителствения сектор, както и готовност да подкрепи инициативи.

Стана ясно, че в община Бургас ще се създаде звено, което координира работата с неправителствения сектор. Целта е да се подобри взаимодействието между администрацията и сектора и работата по съвместни проекти, с които да се търси еврофинансиране.


Кметът на Бургас Димитър Николов в поздравително писмо до участниците в срещата посочва, че чрез неправителствения сектор гражданите могат още по-активно да участват в управлението.

Администрацията на община Бургас ще очаква нови идеи от представителите на неправителствените организации. Те ще бъдат обобщени и обсъдени на следващата среща, която ще се проведе на 20 декември.