Продължава разследването за пребитото сирийско момче в училище във Варна.

Нападнатият ученик е в пети клас, на 14 години. Той е бил нападнат от двама непознати и маскирани извършители в двора на варненското Второ основно училище "Никола Вапцаров".

След побоя детето е било настанено за лечение в болница във Варна със счупен нос. 

Маскирани пребиха дете в училищен двор

Маскирани пребиха дете в училищен двор

Инцидентът е станал във Варна

Според директора на училището Иванка Николова е възможно пострадалото дете да е познавало нападателите си. По думите ѝ с децата в училището работят психолози и учениците са спокойни въпреки инцидента.

Пред БНТ Николова обясни още, че в училището и двора има видеонаблюдение. Камерите обаче са поставени по фасадата на сградата, а инцидентът е станал в двора, който е доста голям. Стана ясно и че записът от камерите не е с много добро качество.

Николова допълни, че записите вече са били предадени на органите на реда и в момента по случая тече разследване.

Относно нападнатия ученик Николова обясни, че той е бил много добре приет от другите деца в заведението. "Децата са загрижени, защото го приеха. Всички се надяват да се върне до края на седмицата, за да се включи в коледните празници", посочи директорът.

Пострадалото дете е в добро състояние. То е било оперирано и изписано от болницата на 15 декември. Сега се лекува вкъщи.

Директорът обясни и че нападението е станало след последния учебен час, когато ученикът е излизал от сградата на училището. Около половин час след края на часовете детето е стояло на двора и е гледало час по физическо възпитание. Тогава две по-големи момчета с качулки прескачат оградата на училището. Те поискали да говорят с детето, след което го нападнали. Според директорката на училището произхода на детето няма нищо общо с нападението му.

Момчето е пристигнало в България през месец март тази година. Детето идва от град Алепо, Сирия и е под хуманитарна закрила. Бащата на детето е починал тази пролет.