Община Плевен е една от малкото общини, която извършва социална дейност и е социално насочена към местното си население. За предстоящия отоплителен сезон общината в Плевен осигурява на населението дърва за огрев на преференциални цени, съобщи БНР.

За целта кметовете на населените места в общината изготвят подробни списъци.

Според директора на общинското предприятие "Управление на общинските земи и гори" в Плевен инж. Иван Мариновски дървата ще са на преференциални цени. До момента в предприятието са били депозирани 19 заявки от населени места за доставка на дърва за отопление на местно население през зимата.

Преференциалните цени обхващат както широколистната, така и иглолистната дървесина. За меките широколистни дървета като акацията цената ще бъде 29 лв. без ДДС или около 35 лв. за кубичен метър. Един кубик от твърдата дървесина като дъбовата ще струва 35 лв. без ДДС или 42 лв. с ДДС.

Всяко домакинство следва да получи до 4 кубика дърва за огрев на преференциалните цени.

Символична цена на дървата за огрев, засегнати от корояд

Символична цена на дървата за огрев, засегнати от корояд

1 кубик дърва за огрев - 1 лев

Припомняме, в края на месец август стана ясно, че ръководството на Югозападното държавно предприятие е решило иглолистните дърва за огрев, които са засегнати от корояд, да се продават на символични цени. Определената цена е от 1 лев за кубик дърва за огрев.