Французинът, който беше прегазен от микробус на столичния булевард "Прага", се е опитвал да спре колите и да се качи в някоя от тях, съобщава bTV.

Припомняме, инцидентът с 29-годишният чужденец стана рано тази сутрин. Наложи се движението по булевард "Прага" в центъра на София да бъде затворено за около 2 часа.

Очевидци разказват, че около 5.30 часа младият мъж се опитвал да се качи на стоп в някоя от колите. По думите им поведението му било странно. Последвало произшествие с микробус, при което той загинал.

Млад французин прегазен от микробус в центъра на София

Млад французин прегазен от микробус в центъра на София

Инцидентът е станал към 5:30 часа

В Спешна помощ са постъпили два сигнала за инцидента. Първият е за мъж, който е паднал и се е наранил, докато се е качвал в бус. Две минути по-късно друг човек е сигнализирал, че същият мъж е бил блъснат от кола и е в безсъзнание. Когато линейката е пристигнала на мястото, мъжът вече е бил починал, обясни говорителят на ЦСМП-София Катя Сунгарска.

От МВР съобщават, че все още се изясняват обстоятелствата около случая, както и поведението на загиналия чужденец. Образувано е досъдебно производство.