Светофарът при 41-и км на Южната дъга на Софийския околовръстен път в района на магазин "Технополис" ще бъде демонтиран на 5 февруари (понеделник). съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Дейностите по премахването на съоръжението ще бъдат извършени между 10 и 16 ч. утре. В този период ще бъде ограничено преминаването в изпреварващата лента в участъка и в двете посоки. В двете посоки ще бъде ограничено. Скоростта ще е ограничена до 50 км/ч.

От пътната агенция предупреждават, че са възможни са затруднения в предвижването поради ежедневния интензивен трафик по околовръстния път на столицата и демонтирането на светофарната уредба.

Въвеждат временни промени в движението по АМ "Струма" в района на Перник

Въвеждат временни промени в движението по АМ "Струма" в района на Перник

Те са във връзка с провеждането на Международния фестивал на маскарадните игри "Сурва"

От АПИ обясняват, че светофарът е монтиран преди изграждането на пътен възел "Младост", започнало през 2019 г. С пускането на отсечката от Южната дъга между автомагистрала "Тракия" и ж. к. "Младост" преди около две години обаче отпада необходимостта движението в участъка да се регулира със светофарна уредба. С демонтирането й се очаква да се улесни пътуването към АМ "Тракия", да се повиши безопасността и пропускателната способност на трасето и да се ограничат предпоставките за пътни инциденти.

В участъка при 41-ви км ще бъде поставена мантинела, която ще разделя двете платна за движение. Трафикът в посока ж. к. "Младост" ще преминава както и досега през пътен възел "Младост".