Окръжна прокуратура-Благоевград води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 123, ал. 1 от НК - причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност, представляващи източник на повишена опасност.

Към момента е известно, че около 16 ч. на 4 август 2022 г., в местността "Стофричино" в района на Якоруда е бил извършван добив на дървесина в гора - частна собственост. 32-годишен мъж издърпвал големи трупи с трактор "ТАФ". При извършване на пореден курс, внезапно тракторът се наклонил и се преобърнал в дере. При инцидента мъжът паднал от кабината и бил затиснат от предната лява гума на трактора. В последствие той починал от получените травми, съобщиха от държавното обвинение.

Действията по досъдебното производство са започнали с оглед на местопроизшествието и разпити на свидетели. Изискана е информация от контролните институции и търговското дружество, извършвало добив на дървесина. Разследването продължава.

Работник загина при трудова злополука в исперихското село Делчево

Работник загина при трудова злополука в исперихското село Делчево

Трагичният инцидент е станал при строително-ремонтни дейности в частен имот