Въведено е ограничение за преминаване на автомобили над 10 тона през Котленския проход, заради продължаващия снеговалеж. Това съобщиха от Областно пътно управление Сливен, цитирани от БНР. Пътят се почиства и опесъчава. Сняг вали навсякъде в планинската част в Сливенско.

Снежната покривка в планината достигна до 25-30 см. Въведено е ограничение за преминаване на автомобили над 10 тона по пътя Сливен - Стара река, Сливен - Ичера-Градец и проходите Твърдишки и Вратник.

Поради натрупания сняг, временно е възпрепятствана за движение отсечката Меча поляна - Българка. По пътя връх Българка към село Раково, през местността Даулите - до разклона за град Елена, вече е включена тежка техника. Пътят към село Раково е отворен.

В равнинната част на Сливенска област вали дъжд, на места мокър сняг, духа силен вятър, но пътищата и автомагистрала "Тракия" са проходими.

Малко по-рано десетки автомобили закъсаха на Шипченския проход, който се превърна в ледена пързалка. Часове наред снегопочистващите машини не влизаха в прохода да почистват, съобщи Нова телевизия.

Близо до върха снежната покривка е около 10-12 см на пътното платно. Водачите негодуват, тъй като прогнозата за времето е ясна от дни, че предстоят обилни валежи.