Продължава гасенето на пожара, избухнал в сряда сутринта край пловдивското село Поповица. Огънят е обхванал около 5 декара. Той тръгна от фуражните складове до кравефермата край селото.
През нощта четири екипа на пожарната са дежурили непрекъснато, съобщи БНР.

Локализираха пожара в село Поповица

Локализираха пожара в село Поповица

Огънят е обхванал три сеновала на площ от около 10 дка, там има около 5 000 животни

Огънят беше локализиран вчера по обед, но за окончателното загасяване на пламъците, обхванали над 200 тона груб фураж - бали с люцерна и сено, е нужно повече време, заявиха от пловдивската пожарна.

Няма опасност за близката кравеферма. Тя е собственост на фирма, която е сред най-големите в страната стопанства със затворен цикъл на производство. Все още се изясняват причините за пожара.

Овладян е пожарът, който вчера обхвана вилната зона край бургаското село Изворище. От сряда късно вечерта е отворен за автомобили и пътят Бургас - Ветрен. Градският транспорт се движи по график, съобщиха дежурните от общината.

Според Нова телевизия, огънят е засегнал 10-12 къщи и стопански постройки. Пострадали хора няма, защото са евакуирани навреме. Материалните щети са много големи. Пожарникари продължават да следят мястото, защото от вятъра се възпламеняват отделни малки огнища.

Пет пожарни гасят сухи треви край село Изворище

Пет пожарни гасят сухи треви край село Изворище

Евакуираха част от блок в столичния кв. "Дружба"

Часове наред огнеборците се опитваха да потушат стихията, но силният южен вятър затрудняваше действията им.

Малко по-късно от МВР съобщиха, че пожарът край бургаското село Изворище е ограничен. Огънят се развива на фронт от над един километър и е засегнал 700 дка горски насаждения. От Пожарната предупреждават, че опасността от пожари през следващото денонощие остава висока. Пожарникарите призовава хората да бъдат изключително внимателни при използването на открит огън.

Продължава гасенето на големия пожар край бургаското село Изворище. Стихията се развива на фронт от над един километър и е навлязла в 700 дка горски насаждения. В борбата с пожара участват 10 пожарни екипа, доброволци и техника от община Бургас, както и селскостопански машини от местни производители. Няма данни за пострадали хора, огънят е унищожил няколко масивни постройки и десетки фургони и бараки.

Само за последните 24 часа в страната са ликвидирани 153 пожара, 85% от които в сухи треви, храсти и стърнища. Основната причина за тези инциденти остава небрежното използване на открит огън.

Опасността от пожари остава и днес. За 26 области в страната е в сила жълт код за високи температури. Само за Варна и Бургас няма обявен жълт код за опасни жеги.