От 5 април до 10 май ще продължи реконструкцията на моста над река Мараш по път I-7 Шумен - Ямбол - Гранитово - Лесово, в близост до полигон "Ново село".

Проектът за реконструкцията на моста се финансира от Въоръжените сили на Съединените американски щати, по Техническо споразумение между Агенция "Пътна инфраструктура", Министерството на отбраната и Европейското командване на Въоръжените сили на САЩ.

Съоръжението е в близост до тренировъчния полигон "Ново село". След реконструкцията на моста той ще може да се използва и за преминаване на военна техника.

Предвидено е поставянето на нови парапети, предпазна ограда, както и повърхностно защитно покритие на бетоновите повърхности. Ще се реконструират и тротоарните блокове.

С американски пари ремонтират мост близо до полигона „Ново село”

С американски пари ремонтират мост близо до полигона „Ново село”

След реконструкцията по него ще може да минава военна техника

По време на реконструкцията на съоръжението движението ще се извършва двупосочно в пътната лента, в която не се извършват строителни дейности. Необходимо е шофьорите да карат внимателно, като следват стриктно поставената пътна сигнализация и ограничението на скоростта от 50 км/ч.