Движението по пътя за Пампорово не е възстановено. Проходът остава затворен както за влизащи, така и за излизащи автомобили. 

Това заявиха за news.bg от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

По данни на читатели на news.bg движението в посока Смолян от Чепеларе е преустановено. Голяма колона от автомобили чакат на място. Колоната започва от Чепеларе.

Бедствено положение в област Смолян

Бедствено положение в област Смолян

Множество закъсали автомобили, свлачища и паднали дървета в Родопите

От АПИ допълват - по пътя има закъсали автомобили и цистерни. Работи се по тяхното отстраняване. 

По данни на Областното пътно управление в Смолян на място са мобилизирани всички служители, които работят по възстановяването на движението.
От там обаче не дават прогноза кога преминаването ще се нормализира.

Възстановено е движението към Пампорово

Възстановено е движението към Пампорово

Основните пътища в област Смолян са почистени

Припомняме, по-рано днес от МВР съобщиха, че преминаването на автомобили през прохода към Пампорово е възстановено. На място бил сформиран пропускателен пункт, така че закъсалите туристи да могат да напуснат Пампорово.

По-рано днес областният управител на Смолян Недялко Славов също заяви пред "Фокус", че контролирано се извеждат туристи от Пампорово в посока Проглед и Чепеларе. 

Няма бедстващи хора в Смолянско

Няма бедстващи хора в Смолянско

Oграничено e движението за всички моторни превозни средства през проходите "Пампорово" и "Превала"

Читатели на news.bg обаче съобщиха, че на място не е създадена абсолютно никаква организация.
Пътуващи по главния път от Чепеларе към Смолян споделиха, че вече над 2 часа чакат на място, метри след изхода на Чепеларе в посока Смолян. 

Според сигнала колоната от автомобили, отиващи в посока Пампорово, е толкова голяма, че стига чак до Чепеларе, като по този начин хората, които пътуват в посока Смолян по главния път, през Рожен, също остават блокирани в снежния капан.

"Ние не искаме да ходим в Пампорово. Идваме от Чепеларе и искаме да се приберем в Смолян, където живеем. Двата начина са през Пампорово или през Рожен. Наясно сме, че през Пампорово няма как да стане и за това избрахме пътя през Рожен. Колоната от автомобили обаче е толкова голяма, че стига чак до Чепеларе, на километри преди отбивката за Пампорово", разказаха за news.bg бедстващите.

По думите им в обратна посока (Смолян - Чепеларе, Пампорово - Чепеларе) има преминаващи автомобили, вероятно туристи, които се извеждат от Пампорово.
"В посока Рожен,Смолян обаче организация няма. Чакаме часове на място, без да помръднем", оплакват се още хората.

„Тракия” и „Хемус” са обработени и почистени, трафикът не е динамичен

„Тракия” и „Хемус” са обработени и почистени, трафикът не е динамичен

Властите призовават водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по АМ "Тракия"

News.bg припомня, че проходът "Превала" също е затворен за преминаване. 
По данни на АПИ за актуалната пътна обстановка към 18 часа проходът "Пампорово" е затворен за всички превозни средства. 

Движението по пътя за Банско се нормализира

Движението по пътя за Банско се нормализира

В прохода "Предела" снеговалежите не са спирали от вчера

News.bg публикува актуалната пътна обстановка на АПИ в област Смолян към 18 часа.

- Проход "Превала" - забранен за всички МПС.

- Проход "Пампорово" - забранен за всички МПС.

- Проход "Рожен" - забранен за МПС над 12 т. както и тегленето на ремаркета и полуремаркета. Леките МПС задължително с вериги.

Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС:
Път II-37: Път II - 37 Батак - Доспат ограничено движение на МПС с маса над 12 т. с ремаркета и полуремаркета. Срок до 27.01.2019 г.

Път III-861: Движението по път III-861 в отсечката гр. Лъки - пътно кръстовище за хижа Момчил юнак от км 31+040 до км 36+000 е ограничено за МПС с тегло над 12 т. с ремаркета и полуремаркета поради намален габарит на пътното тяло.
Обходен маршрут: Лъки - Югово - Чепеларе - Рожен и обратно. Срок до 31.03.2019 г.;

Път ІІІ-861: Ограничено е движението за всички МПС по път ІІІ-861 от км 31+040 (граница с ОПУ - Пловдив) до км 40+833 (разклон Национална астрономическа обсерватория), поради паднали и падащи множество дървета. Срок до 27.01.2019 г.

Път III-864: Ограничено е движението за всички МПС по път III-864 Смолян - Проглед поради снегопочистване и множество паднали дървета на пътното платно

Път-8631: Ограничено е движението за всички МПС по път ІІІ-8631 (Момчиловци - Славейно, местност Момина вода, от км 0+000 до км 5+993, поради паднали и падащи множество дървета. Срок до 27.01.2019 г.

Път ІІІ-8631: Движението по път ІІІ-8631 Момчиловци - Славейно - местност Момина вода от км 0+000 до км 5+993 е ограничено за МПС над 12 т. с ремаркета и полуремаркета, поради стеснен габарит на пътното тяло. Движението в района се регулира с пътни знаци. Срок до 31.03.2019 г.; Всички МПС да се движат с вериги.

Път ІІІ-8683: Движението по път ІІІ-8683 с. Арда - с. Горна Арда от км 27+000 до км 29+500 е ограничено за МПС с тегло над 10 т. поради пропадане и стеснение на една от пътните ленти. Движението в района се регулира с пътни знаци. Срок до 31.03.2019 г.

Ремонтни дейности:
Път II-86: Движението по път ІІ-86 гр. Смолян - с. Средногорци от км 109+370 до км 109+570 (в участъка срутище при км 109+450 - разклон за с. Тикале) се регулира със светофарна уредба и скоростта е ограничена до 20 км/ч. Трафикът се осъществява в една /дясната/ пътна лента. Срок до 31.03.2019 г.

Път IІI-864:
Движението по път IІI-864 Проглед - Пампорово от км 2+375 до км 2+485 се осъществява в една лента поради направа на подпорна стена на аварирал участък. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци. Срок до 31.01.2019 г.

Десетки населени места в Югозападна България останаха без ток

Десетки населени места в Югозападна България останаха без ток

Без ток в общините Разлог, Белица, Якоруда, Гоце Делчев, Гърмен, Хаджи Димово и Петрич