Във връзка с провеждането на Конференция на Военния Комитет на НАТО в България Столичната дирекция на МВР уведомява гражданите за въвеждане на временни ограничения и промени в движението на МПС в столицата, съобщават от пресцентъра на МВР.

Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автобусите превозващи участниците в конференцията:

  • от 08.00 до 23.00 часа днес по бул. "Джеймс Баучер" между бул. "Черни връх" и ул. "Златен рог", както и на ул. "Петър Станчев" между бул. "Джеймс Баучер" и ул. "Червена стена"
  • от 08.00 до 20.30 часа утре по ул. "Оборище" между ул. "Раковски" и бул. "Васил Левски", северната дъга на пл. "Св. Александър Невски" и ул. "15-ти ноември" между бул. "Цар Освободител" и пл. "Св. Александър Невски".

За посочения период временно се закрива и базарът за художествени произведения и антични предмети.

При провеждане на официалната церемония на паметника на Незнайния войн и на спектакъла "Искри" днес и утре районът на площада "Св. Александър Невски" ще бъде отцепен с полицейска лента и парапети. По време на придвижването на делегациите към Централния военен клуб утре движението по бул. "Цар Освободител" ще бъде временно спряно.

През цялото време СДМВР е осигурила постове за охрана на международната проява, контрол и регулиране на възловите кръстовища в горепосочените райони.