Жителите на столичния кв. "Орландовци" протестират срещу ежедневните кражби, състоянието на улиците и лошия градски транспорт, съобщава bTV.

Те разказват, че от месец насам системно започнали кражби - разбиват се дворове и автомобили. Институциите обаче не предприемали никакви мерки. По думи на местните кражбите се водели битови и санкциите били единствено административни.

Те настояват за денонощни полицейски патрули, както и за по-засилено видеонаблюдение във вътрешнокварталните улици.

Друг сериозен проблем е лошото състояние на улиците, което се дължи на факта, че всички товарни автомобили минават през вътрешните улици, разбивайки асфалтът и паветата. Според хората кварталът им е заприличал на гето.

Жителите са недоволни и от транспорта - кварталът се обслужва единствено от крайградски автобуси. По техни думи няма разлика във времето, независимо дали ще вървиш пеша, или ще използваш градския транспорт.

На среща с кмета той е заявил подкрепата си. Жителите обаче са на мнение, че разрешаването на проблемите не зависи само от него, а и от Столичната община и другите институции, които трябва да си свършат работата.