Протестиращи се вързаха с верига и блокираха улицата пред полицията в Благоевград, съобщава БГНЕС.

Около 8.40 часа ул. Владо Черноземски" беше затворена. Движението беше пуснато отново в 9.10 часа. Трима от демонстрантите бяха извикани тази сутрин на разпит в полицията, за да им се връчат актове. След като това се случи, те обявиха призоваването им като полицейски произвол.

За разпит заради хвърлените яйца по централата на ГЕРБ, на НФСБ и при посещението на Цвета Караянчева днес в полицията бяха призовани Спас Митев, Владимир Христов и Калоян Ханджийски.

Протест в Пловдив в подкрепа на двамата осъдени, хвърляли яйца по здравния министър

Протест в Пловдив в подкрепа на двамата осъдени, хвърляли яйца по здравния министър

По думите им двамата са станали жертва на полицейски произвол

Те окрадоха милиарди, а нас ни питат откъде сме купили яйца за 5 лв., възмути се един от протестиращите, вързал се с верига на пешеходната пътека пред полицията. Полицията се занимава с нас, вместо да си гони задълженията, продължи да негодува той.

Протестиращите заяви категорично, че полицейският произвол няма да ги спре да изразяват гражданската си позиция.

Само 5 часа, след като получиха актовете си по УБДХ, трима от протестиращите бяха предадени на съд за хвърлени три яйца, съобщи БГНЕС. Делото в Районен съд-Благоевград бе насрочено светкавично за 15 часа днес, но отложено заради липса на време за организиране на защитата.

На делото са се явили и свидетели от ПП ГЕРБ, които след отлагането му, са напуснали сградата под полицейска охрана през страничния изход на Съдебната палата.