Бившият председател на фонд "13 века България" Кин Стоянов призова гражданите и гостите на София да блокират кръстовището пред ректората на СУ „Климент Охридски“ днес от 12:00 до 12:10 часа.

Спирането на движението е в знак на гражданско неподчинение срещу безобразията на днешните власти и срещу увеличението на цената на билетите за градския транспорт в столицата, обясни Кин Стоянов пред БНР.

"На този ден ние уважаваме паметта на едни хора, които със своя живот, със своето дело и със своята смърт, са били пример как трябва да се държим срещу безобразията на властта. Ако не искаме това да бъде чисто формално, служебно изправяне, едноминутно, свързано с някаква протоколна досада, може би  трябва да се опитаме да го изпълним с някакви жестове, да пренесем тази непрекъсната и непресъхваща жажда за правда, за свобода в наши дни", обясни синът на сатирика Радой Ралин.

Това гражданско неподчинение няма абсолютно никаква партийна или политическа посока и трябва да се проведе по абсолютно мирен начин, допълни Стоянов.