Специализираното звено за инспекция ще обследва тунелите на АМ "Струма" и "Траянови врата" на АМ "Тракия" на 27 и 28 февруари, съобщиха от Агенцията за пътна инфраструктура.

През следващата седмица специализираното звено за инспекция ще обследва тунелите на АМ "Струма", "Траянови врата" на АМ "Тракия" и по път I-1 София-Кулата.

Инспекциите на съоръженията по трансевропейската пътна мрежа се правят от експерти от министерствата на транспорта и на вътрешните работи, от Агенция "Пътна инфраструктура", както и от Университета по архитектура, строителство и геодезия.

На 27 февруари /понеделник/, от 8 ч. до 17 часа ще се проверяват двата тунела на АМ "Струма" - при 56-ти и 82-ри километър. Движението няма да спира. При работата на експертите последователно в дясната и лявата тунелна тръба ще бъде ограничено преминаването в изпреварващата лента и ще бъде намалена скоростта.

На 27 февруари /понеделник/, от 8 ч. до 17 ч. ще се обследват трите тунела на път I-1 София - Кулата.

Движението в района на съоръженията ще бъде организирано както следва:

В района на тунел "Железница" при 370-ти километър ще се ограничи движението на всички МПС по път I-1 и ще се пренасочи от 369-ти до 371-ви км по общинския път през с. Железница;

В района на тунела при 383-ти км в Кресненското дефиле ще се ограничи преминаването на всички МПС по път I-1 и ще се пренасочат по общинския път в близост до съоръжението.

В района на втория тунел при 388-ми км в Кресненското дефиле ще се ограничи движението по път I-1 и ще се пренасочи по общинския път в близост до съоръжението.

На 28 февруари /вторник/ от 8 ч. до 17 ч. последователно ще се ограничава преминаването през дясната и лявата тръба на тунел "Траянови врата" при 53-ти км на АМ "Тракия". Трафикът ще се пренасочва в свободната тунелна тръба.