Министерството на туризма проверява плажове по Южното Черноморие след сигнали за завишени цени на плажни принадлежности и липса на свободна зона за плажуване, съобщи БНТ.

Касова бележка от ивицата на плаж "Нестинарка" край Царево показва, че т. нар. "барбарон" струва 6 лв. и въпреки консумацията в самото заведение, разгневи туристите.

Табели, че е забранено поставянето на чадъри на част от плажа "Перла" край Приморско пък инициира проверка от туристическото министерство за това дали съществува безплатна зона на ивицата.

Лъчезар Захариев, концесионер на плаж "Перла" обяснява, че свободната зона е по-голяма от платената. По думите му гражданинът е искал да разположи плажните си принадлежности във зоната за водни спортове.

На всеки един плаж зоните за водни спортове, по закон, са забранени за разполагане на плажни принадлежности, допълва Захариев.

По отношение на въпросните барбарони, собственик на заведение на плаж "Нестинарка" пояснява, че има разположени табели на няколко места в заведението, че има такса за тези места.